Sex

Een geliefd onderwerp om grappen over te maken. Voor sommige mensen om over op te scheppen.

Maar wat voor signaal geven we af naar kinderen wanneer we het over sex hebben? Hoe vaak praten we er over met (onze) kinderen?
Voor veel volwassenen blijft het een lastig onderwerp. Wat vertel je wel en wat vertel je niet? Hoe waarschuw je kinderen tegen mensen die er niet op de juiste manier mee om gaan? Wat is eigenlijk de juiste manier? Wat voor de een geldt, geld niet altijd voor de ander.
En dan heb je nog het verschil in opvatting tussen mannen en vrouwen, gelovig of ongelovig, vrij opgevoed en streng opgevoed.

Samen met mijn poppen kunnen we eerlijk en open praten over dit onderwerp. Dit doe ik niet alleen met mijn poppen, er gaat altijd een dame mee die ruime ervaring heeft met voorlichting aan jongeren.
Voor preventie en grenzen stellen zijn Corine van Marsbergen en Tanja Blokland beschikbaar. Zij werken onder andere voor Bright Fame, een organisatie die prostituees die willen stoppen met hun werk verder helpen. Zij hebben ontzettend veel verhalen over hoe vrouwen in deze vaak benarde positie terecht komen.
Daarnaast is Judith Kreijne, bekend van ‘The undatables’ van BNN/VARA beschikbaar als pedagoog/seksuoloog om te praten over de leuke dingen van sex en de dingen waar je zeker rekening mee moet houden.

Het is geen overbodige luxe om kinderen jong te informeren over wat normaal is en wat niet. Uiteraard toegespitst op hun eigen niveau.

Dus, wil je dit onderwerp wel bespreekbaar maken, maar zie je het niet zitten om het zelf te doen? (er kunnen lastige vragen komen)
Neem dan contact met me op om te bespreken wat we kunnen betekenen.

Deze voorstellingen of lessen zijn geschikt voor kinderen van 10-18 jaar oud. Wacht er niet te lang mee.

 

Geplaatst in Onze plannen voor 2018 en getagd met , , .