Roelof van Roelof Speelman Poppentheater: “Onze plannen voor 2018!”

Roelof Speelman

 

 

Ik ben Roelof en ik ben poppenspeler. Per januari 2018 ga ik fulltime als theatermaker aan het werk. Na een periode van leren en proberen ga ik er nu gepassioneerd mijn beroep van maken. Het geeft me zoveel rust en de mogelijkheid om mijn fantasie en inspiratie om te zetten in een boodschap. Deze inspiratie krijg ik van mijn eigen kinderen. Ik zie keer op keer wat er mogelijk is als het gaat om liefde, acceptatie en respect.

Het is mijn droom om kinderen en ouders te verbinden. Ik wil volwassenen laten zien hoe kinderen denken en kinderen laten zien hoe volwassenen denken.

Nu, zo ongeveer halverwege mijn leven weet ik het. Ik werkte in de IT Branche maar bijvoorbeeld ook als schilder. Ik woonde in Amsterdam en Joure om wat te noemen. En nu na al mijn opgedane ervaring weet ik het! Ik weet wat ik wil worden als ik groot ben.

 

Roelof: Mijn vrienden van het poppentheater

Ik ga basisscholen in Nederland en Belgie, vrij of met een religie helpen met alle uitdagingen die gaan komen. Ik ga kinderen inspireren met mijn poppen en hun ervaring. Ik kom als er iets te vieren is, een belangrijke boodschap over gebracht moet worden of bijvoorbeeld om een workshop poppenspelen te geven. Poppen kunnen vaak dingen wel zeggen die een juf of meester niet kan zeggen.

Wist je dat meer dan de helft van de banen die in 2025 gaan komen nu nog niet bekend zijn? En wist je dat kinderen al jong kleine merkjes van zichzelf op social media bouwen? En ook het leren gaat anders, persoonlijk en on-demand. Leren is zo mooi! Ik doe graag mee zowel online als “live”, en voor de camera als op een podium.

Geplaatst in Onze plannen voor 2018.