LOVERBOYS

Het stereotype beeld van een loverboy is niet meer actueel.
Loverboys staken veel tijd in het inpalmen van meisjes en aangaan van een (schijn)relatie. Nu spelen chantage, manipulatie, geweld en dwang een grotere rol in de loverboymethode. En de stap naar uitbuiting wordt sneller gezet dan vroeger.

Volgens het stereotype beeld dat van deze dadergroep bestaat, zijn loverboys ‘knappe jongens met vlotte praatjes die een meisje verleiden. Zij beloven haar een gezamenlijke toekomst en geven haar cadeaus. Vervolgens buiten zij haar uit.’ Zo stonden zij althans bekend, toen het begrip ‘loverboy’ in de jaren 90 ontstond. Maar wat zijn de kenmerken van de huidige generatie loverboys? Welke methoden gebruiken zij om hun doel te bereiken en wie worden er slachtoffer van?

Deze vragen en meer worden behandeld in een speciale voorstelling over dit onderwerp.
Voor groep 7/8 zal deze voorstelling bestaan uit een groot deel poppentheater, en aansluitend een open gesprek hierover.
Behalve over loverboys worden ook de onderwerpen 'grenzen' en 'misbruik' behandeld.
Dit alles op een ontspannen manier voor zover dat mogelijk is.

Voor de eerste klassen van het voortgezet onderwijs hebben we een combinatie van voorbeelden uit de praktijk, een buikspreekpop en proefjes gemaakt.
Deze 'voorstelling' doe ik samen met Tanja Blokland die o.a. werkt voor de stichting Bright Fame.
In overleg met de leraar/lerares kunnen we doorpraten na afloop van de voorstelling. We kunnen de groepen scheiden in jongens en meisjes. Wanneer er zaken naar boven komen waar we iets mee moeten doen, hebben we voldoende mogelijkheden voor nazorg en professionele hulp.

Bovenstaande lijkt zwaar, en dat kan het ook zijn. Toch willen we op een ontspannen manier belangrijke zaken in de openheid brengen. Onderling praten jongeren veel over sex en alles wat er bij komt kijken. Als volwassenen is het belangrijk om ook op dit gebied eerlijke voorlichting te geven.
Niet alleen voor het praktische deel, maar vooral ook voor het emotionele deel.

Wilt u meer informatie, neem gerust contact met me op.